Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Tak jak w temacie chodzi mi o gaźnik do Dt 80 konkretnie to chciał bym kupić taki gaźnik ale chciał bym Was koledzy zapytać czy od jakiegoś innego moto np. by pasował i może jakiego. lub też cena takiego zakupu i jeszcze jedno ważne pytanie czy ktoś z was taki gaźnik posiada
gaźnika od 125 nie zmieścisz mimo że pasuje na króciec od orginała ......
wg mnie od 125 do 80 bedzie za duży ale jak sie uprzesz to wystarczy orginalny króciec przekręcic i bedzie pasować .... jak chcesz znać szczegóły jak ja założyłem to pisz
są 2 możliwości:
1. tania - wystarczy obrócić krócic w lewo patrząc od tyłu. Będzie wtedy pasował na 2 śruby.
żeby przykręcić 2 pozostałem należy dorobić podkładki i bedzie ok. Filt powietrza oczywiście musi być inny ale to juz prosta sprawa
2. trochę droższa - Trzeba zakupić króciec od dt 125 razem z gaźnikiem. Króciec przecinamy i "protujemy" tzn. pozbywamy się tego zagięcia gdzie wchodzi rurka od gazboxa. Następnie sklejamy króciec najlepiej klejem do gumy na gorąco. Ja sam użyłem loctile i narazie trzyma. Dla pewności wywierciłem 3 dziurki i wcisnąłem gwoździki do paneli również na klej. Jeśli się nie postarasz z dopasowaniem to się pózniej w uszczelnianie bedziesz musiał bawić . Reszta to już łatwizna .... Pilnik do ręki i piłowanie otworów aby pasowały do cylindra [ ważne aby był idealnie na środku].
Mi udało sie tak uciąć ze rurką od przelewu gaźnik zapiera się o blok więc nie ma prawa się urwać.... Reszta rzeczy takiech jak dobranie filtra bądź dopasowanie linki to piwko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum