Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy
Statystyki Rejestracja Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gaźnik Dt 80
Autor Wiadomość
Kilian BOSS 
Stały bywalec

Motocykl: YAMAHA DT 80
Wysłany: 2009-11-20, 17:35   Gaźnik Dt 80

Tak jak w temacie chodzi mi o gaźnik do Dt 80 konkretnie to chciał bym kupić taki gaźnik ale chciał bym Was koledzy zapytać czy od jakiegoś innego moto np. by pasował i może jakiego. lub też cena takiego zakupu i jeszcze jedno ważne pytanie czy ktoś z was taki gaźnik posiada

Z góry wielkie dzieki ;)

bartekk900 
Użytkownik

Motocykl: YAMAHA TZR 125
Wysłany: 2009-11-21, 19:54   

Hmm Gażnik do 80 siątki jest chyba taki sam jak w kazdej. 21mm ?? najlepiej Dellorto moim zdaniem :) wejdz na MiELOCH MOTOCYKLE sklep i tam bedziesz miał :)

Kilian BOSS 
Stały bywalec

Wysłany: 2009-11-21, 20:05   

nie mam pewności ale z tego co wiem w dt 80 nie będzie 21mm na pewno nie u mnie
to będzie 17 lub 19 chyba

a czy mogę wstawić gaźnik od dt 125 ??? jaka jest różnica miedzy jednym a drugim ?

robin578 
Stały bywalec

Motocykl: dt 115x & CR 250
Wysłany: 2009-11-21, 21:20   

gaźnika od 125 nie zmieścisz mimo że pasuje na króciec od orginała ......
wg mnie od 125 do 80 bedzie za duży ale jak sie uprzesz to wystarczy orginalny króciec przekręcic i bedzie pasować .... jak chcesz znać szczegóły jak ja założyłem to pisz ;)

Kilian BOSS 
Stały bywalec

Wysłany: 2009-11-21, 21:23   

no właśnie chciał bym się dowiedzieć jak to wykobinować z tym gaźnikiem. mój już się kończy i nigdzie nie moge znaleść do dt 80 wszedzie dt 125

jak byś mógł troche o tym napisać bym bym bardzo wdzięczny :)

robin578 
Stały bywalec

Motocykl: dt 115x & CR 250
Wysłany: 2009-11-21, 21:50   

są 2 możliwości:
1. tania - wystarczy obrócić krócic w lewo patrząc od tyłu. Będzie wtedy pasował na 2 śruby.
żeby przykręcić 2 pozostałem należy dorobić podkładki i bedzie ok. Filt powietrza oczywiście musi być inny ale to juz prosta sprawa :)
2. trochę droższa - Trzeba zakupić króciec od dt 125 razem z gaźnikiem. Króciec przecinamy i "protujemy" tzn. pozbywamy się tego zagięcia gdzie wchodzi rurka od gazboxa. Następnie sklejamy króciec najlepiej klejem do gumy na gorąco. Ja sam użyłem loctile i narazie trzyma. Dla pewności wywierciłem 3 dziurki i wcisnąłem gwoździki do paneli również na klej. Jeśli się nie postarasz z dopasowaniem to się pózniej w uszczelnianie bedziesz musiał bawić :) . Reszta to już łatwizna .... Pilnik do ręki i piłowanie otworów aby pasowały do cylindra [ ważne aby był idealnie na środku].
Mi udało sie tak uciąć ze rurką od przelewu gaźnik zapiera się o blok więc nie ma prawa się urwać.... Reszta rzeczy takiech jak dobranie filtra bądź dopasowanie linki to piwko :P

Odpowiedz do tematu