Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Jeśli naserio te tajle zostały wymienione i wszystko jest tak jak ten koleś mówi to tak warto tym bardziej że jest zarejestrowane na motorower musisz sam jechać i ocenić
_________________ PUNK NIE UMARŁ !!!
PUNK NIE UMARŁ !!!
PUNK OLEWA SYSTEM !!!
Jak wszystko dobrze pójdzie to pojade dzis ja ogladnac i mam pytanie na co patrzyc przy jej kupnie?? da sie jakos sprawdzic czy to jet prawda co on pisze?? najlepiej zmierzyc kompresje . a jeszcze orienuje sie ktos jaki to model lc czy lcII??
Motocykl: Yamaha DT 125 RN Pomógł: 5 razy Posty: 212 Skąd: Góra
Wysłany: 2009-06-20, 13:57
Wersja lc II. No kompresje wypadało by zmierzyć. Dużo rzeczy można sprawdzać. Ogólnie czy wszystko działa zegary lampy przełączniki, hamulce stan opon czy nie ma gdzieś wycieków oleju albo płynu, posłuchać jak silnik chodzi czy nic nie stuka w nim , zębatki, łancuch no i oczywiście jazda próbna czy dobrze pali, jak się wkręca na obroty, biegi czy dobrze wchodzą.
Byłem ogladnąc ja totalny złom!! nie polecam . To tak kopka nie działa kierunki sa tylko 2 sprzodu w dodatku nie działaja z tyłu niema. regulator napiecia do wymiany filtr powietrza zrobiony z gąbki do mycia w tylnym kole 6 szprych niema kreci sie tylko do 5 tyś obr. gosc twierdzi ze jest tak zblokowany Ale znalazłem niedaleko jeszcze jedna dt tylko tyle że 97.r i 125cm.
Motocykl: Yamaha DT 125 R Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Posty: 353 Skąd: Zawichost
Wysłany: 2009-06-25, 18:03
detetka, może poczekaj jeszcze troche uzbieraj ok 4tysi i wtedy kup coś lepszego, z papierem a nie baw sie z gratami bo możesz kupić za te 2900 ale możesz później włożyć w nią jeszcze tysiąc
Motocykl: brak Pomógł: 8 razy Wiek: 19 Posty: 1161 Skąd: Siedlisko
Wysłany: 2009-06-26, 16:58
Też zależy co się wkłada i jak ... być może jest tłok za 80 zł, stare uszczelki itd... Ale właściciel pewnie chciał dobrze dla motocykla, ale tylko chciał widać po malowaniu i tłumiku Poproś o dobre zdjęcie silnika. A i te zdjęcia to chyba nie aktualne, bo wątpię żeby jeździł z luźnymi przewodami na przednim kole.
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
Motocykl: brak Pomógł: 8 razy Wiek: 19 Posty: 1161 Skąd: Siedlisko
Wysłany: 2009-07-08, 21:41
seba9121 napisał/a:
Witam.
Spójrzcie na tą dt
Kod:
Aby zobaczyć zawartość musisz się zalogować
Wszystko ok?
To jest jeszcze jakaś inna wersja DT, jak chyba zauważyłeś ma skręcany dyfuzor, jak za tą kasę to nawet nie jest tak źle, aczkolwiek pewnie remont się szykuje bo sprzedawca nic nie pisze o tych sprawach, ani nawet przebiegu nie ma, plastiki też nie pierwszej młodości, jak po polaniu wodą wyglądają tak jak moje idące do czyszczenia Zawsze coś jeszcze chyba stargujesz z ceny.
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum