Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Motocykl: Yamaha DT 125 R
Wysłany: 2010-04-02, 17:43 Problem z Uszczelką pod Cylindrem.
Witam!
Wymieniałem już kilka razy uszczelkę na jednowarstwową,
3-warstwowa (raz woda wybija pod korkiem raz cieknie przy cylindrze)
i mam problem gdy nie mam wody w obiegu jest dobrze odpalę i chodzi ale jak wleje i dodam gazu to gaśnie i już nie mogę odpalić teraz moje pytanie świadczy to o źłe zakładanej uszczelce, czy może głowica jest uszkodzona powiem ze nie wygląda jej powierzchnia tak dobrze jak z cylindra (cylinder wcześniej miał nabijana tuleje i był polerowany) proszę o pomoc!
A dokręcasz nakrętki co 1/4 obrotu i na krzyż czy lecisz jak bądź ? Przy dokręcaniu trzeba wziąć grzechotke z przedłużką i porządnie dokręcać, a nie jak to większość robi płaskim kluczem bo silnika z ramy sie nie chce wyciągnąć to, aż mi kiszki przewraca jak to słysze...
A jak tak robisz i leci dalej to głowica do planowania.
Wysłany: 2010-04-03, 16:29
nie mam oryginalnych mam normalną nakrętkę z zabezpieczeniem żeby się nie odkręciły ale wydaje mi sie że głowica jest do planowania bo kiedyś jak sciagałem przed remontem to schodziła delikatnie teraz klinuje sie na jednej szpilce po świętach bede miec inna głowice i sprawde jaka bedzie reakcja teraz jeszcze jedno pytanie mi sie nasuwa znowyu musze kupić uszczelkę pod głowice??? czy ta która nie ma przejechanego ani jednego kilometra moze być?
Wysłany: 2010-04-03, 21:12
no to musze kupić kolejną mam tylko jednowarstwową nieruszoną ale jak zrobić to porzadnie dzieki za pomoc bede patrzyc po świetach
[ Dodano: 2010-04-11, 12:12 ]
wymieniłem głowice na inna uszczelka nowka i motor to piekło ale nie moge pozwolic sobie na długą ostrą jazdę muszę go dotrzeć a szkoda bo aż korci:) maszyna ma niesamowitą moc, teraz widze różnice po remoncie i powiem że nominał to jest jednak najlepszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum