Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Motocykl: brak Pomógł: 8 razy Wiek: 19 Posty: 1161 Skąd: Siedlisko
Wysłany: 2009-12-09, 13:36
Maciej8555, każde ustawienie ma swoje zalety, ale wiesz najlepiej jest jak ustawisz, że po przekręceni nypel tarczy będzie będzie nad tym otworem (czasami lepiej jest jak jest minimalnie obok niego) i wtedy jest właśnie taki mały próg. Pobaw się trochę i zobacz jak będzie najlepiej.
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
u mnie nypel tarczy jest rowno z otworem i zawor wydechowy tez jest rowno ze scianka cylindra wiedz teraz jak mam zrobic zeby byl odblokowany w pelni dodam jeszcze ze teraz obrotomierz wykreca 10000 i wychodzi troszeczke po za skazowke wiedz jak dobrze czy nie????? wczesniej mialem w cylinrdze prog ale mowili mi ze ma byc zawor rowno z cylindrem zeby otwor byl calkiem otwarty ze niby wtedy jest w pelni odblokowany wiedz jak ma teraz zrobic bo sam nie wiem juz ?????
Wysłany: 2009-12-09, 20:55
Poczytaj ten temat http://yamahadt.cenebit.b...owego-vt577.htm zobaczysz dlaczego wychodzi ten próg (oczywiście lepiej jakby go nie było, ale nie chodzi tu o to żeby przekręcić wałek). Jak masz równo z otorem ustawione i nie masz progu to może masz coś przerobione, albo może we wszytskich DT nie jest taki sam zawór ? Poeksperymentuj trochę i poprzesuwaj tą tarczkę trochę i zobacz jak będzie najlepiej.
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
czemu robicie takie bawienie sie w to.nie bendzie lepiej jak odłączycie 1 kabelek od zaworu i nie bendzie on wam hodził i nic bendzie odblokowany non stop.ja tak mam już od 1 roku i taka ma pizde,i nic mu się nie dzieje.na 3 na koło wyrywam go.jest efekt.wystarczy tylko 1 kabel w instalacji i gra.
Wysłany: 2010-01-30, 13:30
dparek, pomyśl.... przeczytaj temat, wiacus ma rację. Od dołu nie masz w ogóle mocy, a później nagle przychodzi i z tąd te wyrywanie na koło. A jak zawór chodzi dobrze, to masz cały czas moc, i te przejście nie jest, aż tak drastyczne.
Motocykl: Yamaha DT 125 R Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Posty: 267 Skąd: Zawichost
Wysłany: 2010-06-09, 18:46
Mam pytanie jak się robi już self-test to ma być tak że bzium <kanał całkowicie otwarty>bzium(kanał zamknięty) ???
Czy bzium(k.otwarty) <kanał przymknięty>bzium(twarty)?
Jak to jest?
[ Dodano: 2010-06-10, 17:17 ]
Dupa!!!Moto jest zamulone ciągnie tak w miare od 7tys ale to nie jest i tak to co powinno być
Motocykl: Yamaha DT 125 RN Pomógł: 5 razy Posty: 212 Skąd: Góra
Wysłany: 2010-06-10, 18:12
Po przekręceniu kluczyka zawór się przymyka idzie w prawo i zawsze wraca do pozycji całkowicie otwartego czyli w lewo. A jak odpalisz motor to na niskich obrotach ma się przymykać a czym wyższe obroty to tym bardziej otwierać aż się otworzy na maksa. Zdejmij dyfuzor i zobacz w kanał i przekręć kluczykiem i zaobserwujesz jak to działa i czy dobrze ustawiłeś, po przekręceniu kluczyka ma być zawór całkowicie otwarty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum