Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
witam.oststnio rozłaczyłem akulumunator i niehcacy zetknął mi sie plus z minusem i sie zaiskrzyło.a teraz niehce mi wogule palic niema klaksonu swiateł nic niema niehce zapalic co sie mogło spiepszyc ratujcie:(
[ Dodano: 2010-01-06, 11:56 ]
hciałem jesscze dodac ze niema iskry w swiecy pustka.moze to byc ze akulumunator padł???patrzyłem na bezpieczniki to wogule nie sa szczelone one sa dobre.a dodam ze motor stał 3 miesiace bez ruszania i palenia.
3miechy stal nie ruszany?
pradu nie ma na 99% bo aku padlo..
Ale czemu nie ma iskry?! Upewnij sie ze przy kopaniu miales wlaczona stacyjke i wlaczony przelacznik na kierownicy..
Jezeli dalej nic spr czy swieca nie zlapala jakims cudem wilgosci przez co ma przebicie
Jezeli dalej nic przyczyny musisz szukac w "zlym" polaczeniu kabli lub moze uszkodzonej stacyjce?
swieca niema wilgoci .ani fajka .kable sa dobrze połączone.tez tak myslałem ze akulumunator padł.długo stał bo niebyło mnie w domu niemiał kto go przepalic.
ale jak mogła pradnica sie zjarac???przez dotkniecie +z-???hm moze dobrze mowisz .niewiem musze to sprawdzic ale jak????
akulumunator mam naładowany na full wiec jest on dobry.musze skabinowac se miernik i zrobic to.bo holera ci innego mogło sie stac nie pojmuje tego.kurwa
Motocykl: Yamaha DT 125 R Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Posty: 553 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-01-08, 16:24
Nie, zebym byl przesadnie przewrazliwiony na tym punkcie, ale prosze Cie, popracuj nad ortografia i interpunkcja. Tego sie nie da czytac... Juz nie mowie o polskich znakach, bo sam ich nie uzywam, ale sa jakies podstawy, ktorych nalezaloby przestrzegac.
Co do tematu, to najprawdopodobniejszy wydaje mi sie bezpiecznik. Wiem, ze pisales, ze go sprawdziles, ale moze zle spojrzales? Glupie mi sie wydaje, zeby przez zwykle zetkniecie + i - padla pradnica. Przeciez od tego jest bezpiecznik, zeby przerwal uklad w razie spiecia.
no.ale bezpiecznik jak mowią.że jak jest spalony,to ze zazwyczaj jest,
brązowy albo widać jakieś uszkodzenia w nim.a on jest czyściutki.zrobie zdjecie i ci wysle jak on wygląda.
Motocykl: Yamaha DT 125 R Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Posty: 553 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-01-09, 00:43
2 bezpieczniki w DT? U mnie jest 1.
Tylko pamietaj, zeby kupic taki sam. Na nim powinna byc podana liczba. U mnie jest to 30A, ale nie wiem jak jest u Ciebie, skoro ja mam jeden bezpiecznik, a Ty dwa. Jest to maksymalne natezenie pradu jaki moze plynac przez bezpiecznik.
Ostatnio zmieniony przez wiacus 2010-01-09, 00:51, w całości zmieniany 1 raz
Na każdym jest xD u mnie nie wiem i u mnie jest jeden tez xD ale ta liczna typu 25A nie musi być dokładna aż tak może być jak nie dostaniesz np 25a to może być 30A i 20A ale nie więcej Rożnicy ale lepiej taka sama xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum