Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Wysłany: 2009-11-07, 18:14 Jakie najlepsze przełożenie w teren (dt125)
witam wiem ze temat juz byl bo kiedys sam go czytalem ale juz zapomnialem jakie jest najlepsze przelozenie w teren a zakladam go ponownie bo za chiny niemoge znalesc za pomoca opcji "szukaj" aha i drugie pytanie czy np zebatki renthal sa lepsze od did?
Ostatnio zmieniony przez slayergt 2009-11-07, 18:14, w całości zmieniany 1 raz
raczej oby dwie firmy na jednym poziomie NAJWYRZSZYM a co do przełozenia to nie mozesz przesadzic bo bedziesz miał za krótkie biegi a wtedy nie jest za przyjemnie
tzn mi chodzi zeby ktos sie wypowiedzial co ma dobre przelozenie w teren ja wiem o co chodzi tylko wiesz niechce kupic jakis zebatek i przesadzic bo biegi beda za krotkie i kasa pojdzie w bloto
chlopaki temat zszedl na bok zapytalem konkretnie jakie najlepsze przelozenie w teren i czekam na konkretna odpowiedz :tyle i tyle ,ktos pozniej bedzie chcial obejrzec temat to bedzie czytal wasze nic niewnoszace nic posty
Ee, 13 zębów to za mało.. Moja DT ma z przodu 16 a z tyłu 57 i jedzię max 120, gdyby dał tyle zębów co piszesz lechu to by jechała z 90..
Ja też się kiedyś zastanawiałem na wymianą zępatek aby motor był silniejszy ale jakoś zrezygnowałem, ja na Twoim miejscu zarzuciłbym z przodu 14 a z tyłu 59.
ps mój kolega który ma KMX-a dał JEDEN ząb mniej z przodu a tyłu nie ruszał i motor 10km/h mniej jedzie.
Wysłany: 2009-11-30, 16:23 Re: Jakie najlepsze przełożenie w teren (dt125)
slayergt napisał/a:
witam wiem ze temat juz byl bo kiedys sam go czytalem ale juz zapomnialem jakie jest najlepsze przelozenie w teren a zakladam go ponownie bo za chiny niemoge znalesc za pomoca opcji "szukaj" aha i drugie pytanie czy np zebatki renthal sa lepsze od did?
did to dobra firma i znana z lancuchow i zebatek. Renthal to dobra firma, ale od strony zebatek malo znana (IMO ktos robi za nich te zebatki, moze sunstar, ktory tez jest dobra firma).
Przelozenia - nie pamietam jakie mam, na pewno niefabryczne. Chyba 1 mniej z przodu i plus 3 z tylu. Biegi sa dosc krotkie, 1-nka cos kolo 15 km/h, Vmax nieco powzyej 100 (sprzet odblokowany).
Zalezy ile wazysz, ja kolo 90 kg i uwazam ze tak jak mam teraz jest OK.
W terenie Vmax ma zadne znaczenie. Za to ciag na 1, 2, 3 biegu juz duze.
Podsumowujac: wg mnie nie ma sie co bac krotkich biegow w terenie. Im jestes ciezszy tym wieksza zmiana przelozen. A biegi w dwusuwie i tak trzeba czesto zmieniac, jak ktos jest leniwy to polecam 4T :-)
kupilem okazyjnie zebatke renthala do przodu 14z z tylu zostawie bez zmian i zobacze co sie zmienilo..czy na lepsze czy na gorsze oczywiscie jeden uzytkownik mi polecil przelozenie 14/57
Ostatnio zmieniony przez slayergt 2009-11-30, 17:09, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum