Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Motocykl: Yamaha DT 125 R Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Posty: 553 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2009-10-26, 19:57
bednar8 napisał/a:
Powiem tak dzisiaj zrobiłem metodą pana "Enduros70" i powiem że na niebieskich to nie działa, ponieważ plastiki robią się jaśniejsze czy jakby to powiedzieć szare... polerowałem prawie przez 30minut jeden element( mam zamiennik więc testowałem) i powiem jak ktoś chce to może zrobić, bo plastik jest gładki jedna później dla połysku i powrotu do poprzedniego stanu trzebaby było polakierować lakierem bezbarwnym
i sam tak zamierzam zrobić
Dokladnie taki sam efekt przy czarnym. Wyszly szare. Ale ja zamiast lakierowac zdecydowalem sie na okleiny nowe i tez jest ok.
no o okleinach tez myślałem ale to jednak wychodzi ponad 100zł ( chyba) a lakier jak kupisz około 200-300ml to na całem moto spokojnie na parę warstw i wychodzi około 40zł
A jak juz mówisz że masz okleiny to możesz pokazać swoje moto jak wygląda i ile cie wyniosły okleiny ??
Wysłany: 2009-10-26, 21:04
Okleinki z allegro od tego kolesia o ktorym juz bylo pisane na forum. Z przesylka wyszly mnie bodajze 90zl. Jesli chcesz lakierowac to lepiej zebys to zrobil pozadnie, a do tego nie wystarczy 300ml bezbarwnego lakieru. Fotki aktualnej nie posiadam. Jesli jutro pogoda bedzie ok to zrobie. Troche z dupy te okleiny z allegro, bo ksztaltem nie pasowaly na plastiki przy baku ale podocinalem i jest w miare znosnie. Pozatym niska jakosc, nie wiem jak beda reagowaly na dluzszy kontakt z woda.
Wysłany: 2009-10-27, 16:49
Tia, mi tez tak dopasowal do baku... Nie mialem dzis czasu zrobic zdjecia, a juz ciemno jest. Kolory troche nie pasuja, inny ksztalt, ale moze sie czepiam. Wlasciwie nie ma chyba lepszego rozwiazania po przystepnej cenie.
Motocykl: brak Pomógł: 8 razy Wiek: 19 Posty: 1161 Skąd: Siedlisko
Wysłany: 2009-10-27, 18:08
Powiem tak sposób działa na wszystkich kolorach z tymże trzeba by go trochę udoskonalić, tak jak było opisywane papierami pod wodą aż do 2500, później spawarką do plastików przelecieć całą powierzchnię i na koniec pasta polerska. Połysk jak w oryginale, może ciut mniejszy.
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum