Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Wysłany: 2010-03-05, 22:08 [DT] Przednie Oświetlenie Pod Plastikami
Witam!
Oglądając fotki pewnej DT dostrzegłem u niej bardzo fajny pomysł.
Przynajmniej mi sie podoba i teraz mam do was pytanko jak to wykonać ?? Lampki wstawić ?? jaki to koszt może być...
Motocykl: brak Pomógł: 8 razy Wiek: 19 Posty: 1161 Skąd: Siedlisko
Wysłany: 2010-03-06, 21:15
A czy policja się czasem do tego nie doczepi ? Nie wiem, nie siedzę w prawie, ale tak jakoś coś mi się nie wydaje, że to by nie było zgodne z naszymi normami Swoją drogą, chłodnicę przysłonisz, grzebania będzie masa, żeby to tam jakoś upchnąć, podłączyć i żeby to jakoś wyglądało, a szczerze mówiąc to mi się to np. nie podoba (ale przód fajnie zrobiony) i na dodatek to nie jest DT. Daj se z tym spokój
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
Motocykl: Yamaha DT 125 X Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Posty: 220 Skąd: k. Krakowa
Wysłany: 2010-03-07, 14:01
jak te lampki będą miały homologacje to czemu nie?
tylko że te lampki, to zwykle lampy halogenowe i ledowe na 12v montowane w oprawach halogenowych, zwanych potocznie sufitówki
jak znajdziesz miejsce to czemu nie? widziałem taką DT miała 2 halogeny z jednej strony, tam gdzie nie ma chłodnicy, jeden patrzył dalej drugi bliżej. tyle ze to nie skupia światła w jednym miejscu a wali wszędzie
Twoja sprawa ale efekt pewnie zajebisty
Stosowane Lampy 12V o Różnej mocy, Pewnie 50W
Kod:
Aby zobaczyć zawartość musisz się zalogować
Przykładowa oprawa do której wchodzą te halogeniki
Kod:
Aby zobaczyć zawartość musisz się zalogować
Sposób Montażu? Bardzo Prosty... np kawał blachy ryflowanej z dwoma otworami na te oprawki potem elektryka, kable, lampki i mocowanie... proste \tylko czy bedzie tam miejsce czy kostki przesuniesz
z podłączeniem raczej nie będe miał problemu bo mam kolege elelktryka.... a myślełem żeby podłączyć to jak długie....
Dzieki za pomoc jakos to wymysle i pokaże efekt końcowy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum