Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Motocykl: szukam dt 125 do remontu
Wysłany: 2010-02-11, 10:48
Łyniu problemem może być już na samym początku dopasowanie do kraterów tak żeby działał układ chłodzenia i problem jak to dopasować żeby to grało (wiesz o czym mówię?) Myślę że skok będzie można jakoś dopasować (ale z drugiej strony mocniejsze moto musi się różnic skokiem). Można się koło tego zakręcić ja będę się kręcił na razie po necie i jak coś znajdę co zdawało by się że by pasowało to wtedy pewnie przejdzie to w czyny
Motocykl: brak Pomógł: 8 razy Wiek: 19 Posty: 1161 Skąd: Siedlisko
Wysłany: 2010-02-11, 16:16
Wiesz co układ chłodzenia to nie będzie tak źle dopasować jeszcze, a co z zaworem wydechowym ? Te starsze konstrukcje w CR, YZ zawór mają sterowany mechanicznie (trybami), a dopiero nowsze roczniki na linki, więc albo stary z zaworem na stałe, ale nowy od CR z działającym zaworem (są na linki). Nie wiem jak jest w innych modelach (KX,RM trzeba by popatrzeć). Nie napisałeś jaki masz silnik. Wiesz roboty najwięcej będzie ze znalezieniem odpowiedniego cylindra, a później to już sama radość. Chociaż tanio to też nie wyjdzie, może rzeczywiście poprzestać na przeróbce oryginalnego albo dedykowanego Atheny ?
Kod:
Aby zobaczyć zawartość musisz się zalogować
Kod:
Aby zobaczyć zawartość musisz się zalogować
Albo nową tuleję własnoręcznie zaprojektowaną (oczywiście wzorowaną na jakichś dobrych maszynach).
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum