Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Wysłany: 2010-03-01, 18:21 [DT 125] Tłumik z Aprilli RS 125
Witam zamiast przerabiać oryginalny tłumik w swojej DT (na nowy nie mam za bardzo kasy) pomyślałem żeby kupić od aprili RS 125
I tu moja prośba o ocenę takiego zabiegu.
jak myślicie jest sens (oczywiście po małych przeróbkach) zamontować taki tłumik do DT, z tego co wiem jest przelotowy.
Ostatnio zmieniony przez perez1989 2010-03-01, 18:22, w całości zmieniany 1 raz
Moim zdaniem to wystarczy teraz dorobić zejście na rurkę z tej końcówki na te 2 śryby czy tam 3 xD i dospawać i tyle to jest z 2h roboty dobierz sobie xD czy coś w tym stylu bo ucinać zarabiać zejście czy tak jak to sie nazywa to szkoda czasu...;]
Ostatnio zmieniony przez Adam9584 2010-03-01, 19:17, w całości zmieniany 1 raz
raczej to samo co w DT każda końcówka taka sama jest moim zdaniem i raczej warto bo sporo raczej da sportowa a dużo pracy nie włożysz w to... ;] i z tego co ja się orjętuję to chyba na 100% przelotowy...
Ostatnio zmieniony przez Adam9584 2010-03-01, 21:22, w całości zmieniany 1 raz
Motocykl: Yamaha DT 125 X Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Posty: 220 Skąd: k. Krakowa
Wysłany: 2010-03-02, 00:47
końcówka tłumika odgrywa przede wszystkim role w w dźwięku,
jest zrobiona pod pojemność 125cc więc nie będzie większa niż powinna,
tak więc, jeśli przelotowa (dziura na wylot), a na pewno, to się opłaca spokojnie to przerobić....
to w takim razie chyba ją kupię, bo w porównaniu do innych jest bardzo tania. tylko muszę się jeszcze upewnić w 100% że jest przelotowa.
[ Dodano: 2010-03-02, 17:27 ]
niestety ktoś mnie wyprzedził i kupił ten tłumik z aprili ale znalazłem następny tylko nie wiem czy jest przelotowy, koleś napisał że pochodzi z suzuki albo yamahy sam zresztą nie wie.
Co myślicie na ten temat i wiecie z czego to może być:
Motocykl: Yamaha DT 125 X Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Posty: 220 Skąd: k. Krakowa
Wysłany: 2010-03-04, 09:44
Jeśli jest z 125, przelotowa i Ci się podoba... To czemu nie?
Jak gościu nie wie to skąd my mamy wiedzieć... po kawałku blachy nie ocenisz co to jest... buu...
Motocykl: DT 125 x Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Posty: 260 Skąd: Łańcut/Rzeszów
Wysłany: 2010-03-05, 19:18
Widze że kolega kupił juz końcówke, ale przegladajac allegro natrafilem na typa który sprzedaje częsci do dt i ma końcówke BIG ONE'a na foto, może kogoś to zaciekawi : http://www.allegro.pl/ite...5_r_czesci.html
Dzisiaj przyszła mi końcówka :D zamontowałem wszystko prawie pasowało (po małych przeróbkach) niedługo dodam fotki żeby pokazać jak wyszło niestety nie było jazdy próbnej ponieważ niedawno skończyliśmy montować.
Czerwony, Szkoda że dopiero teraz pokazałeś pewnie bym ją kupił ale na razie nie będę nic mówił póki nie sprawdzę mojej końcówki z Suzuki RM bo naprawdę tanio kupiłem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum