Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
No więc Łuniu, zdaje się na Twoje doświadczenie i liczę na Ciebie,
że opiszesz to trochę, jak to zrobić, w jakim miejscu jakim wiertłem, ile dziur i tym podobne...
I chyba najważniejsze: co to da?
Że paliwo będzie się dostawało do cylindra z większym/mniejszym ciśnieniem?
Motocykl: brak Pomógł: 8 razy Wiek: 19 Posty: 1161 Skąd: Siedlisko
Wysłany: 2009-04-18, 20:26
No więc jestem świeżo po przeróbce. Od razy mówię, że to nie jest nic skomplikowanego. Wyjmujesz puszkę gas-boxa tak jak w tym poradniku : http://yamahadt.cenebit.b...aznika-vt55.htm
I gdy już masz ją w ręku do mocujesz sobie wiertarkę z wiertłem 10/9,5mm(ja rozwierciłem 9mm, bo jakoś tak wyglądało, że strasznie duża dziura będzie (oryginalny otwór ma średnicę 7,5mm), ale wcale nie jest tak, źle że 10mm może być) i rozwiercasz bieżący otwór do większej średnicy. U mnie całkiem ładnie poszło, bo wiertarka miała dosyć wysokie obroty i plastik się tak przytapiał i krawędzie są ładnie wygładzone. Na koniec możesz poprawić brzegi drobnym papierem ściernym i przepłukać benzyną.
A efektu jeszcze nie zdążyłem w pełni sprawdzić, ale jak zapaliłem ją to na luzie była dużo lepsza reakcja na gaz. mało roboty, a na prawdę duża różnica.
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
Dzisiaj rozwieciłem gas-box wiertem 10mm i prz okazji uciołem króciec ssący; moto jest sporo żwawsze(po wstępnych chwilowych testach, jak zjem obiad to pojadę potestować w terenie).
przed
i po
[ Dodano: 2009-04-25, 21:55 ]
Polatałem troszkę dłużej moto i jest spora różnica; naprawdę warto zająć się tymi rzeczami- proste w robocie i za free
Tak tutaj(na zdjęciach widac, że jest różnica); ze spalaniem to właśnie jest ciekawie bo ostatnio na baku przejechałem 100km ile tak w ogóle ma pojemności bak w dt 125?
Motocykl: brak Pomógł: 8 razy Wiek: 19 Posty: 1161 Skąd: Siedlisko
Wysłany: 2009-04-26, 18:34
10 L. Widzę, że tera wszyscy rozwiercają A z tym króćcem/kolektorem tosportquattro mogłeś się bardziej troche postarać. Tniesz go tak 1mm przed końcem i resztę ścierasz coraz drobniejszym papierem ściernym (papier kładziesz na szybie, i suwasz po nim króćcem).
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
pewnie nie wiesz o co chodzi w mieszanej dla mnie mieszana jest taka asfalt 50 km/h ( bo sie kostka jedzie) a las rura ile tylko mozna a powiem wam ze moj kumpel ma kawasaki kdx 125 i mu pali 10 l na 100 km a kiedys mu palil cos kolo 15 l :mrgreen:
[ Dodano: 2009-04-27, 15:40 ]
takze mi wychodzi ze moja dt w miesznej jezdzie spali okolo 7 l - 8 l
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum