Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Wysłany: 2009-09-29, 14:39 [DT 125] Jak Wymienić Tarcze Zegarów w DT 125?
Witam!
Chciałem sobie stuningować tarcze zegarów na białe, jednak boje się ich rozbierać żeby się nie popsuł prędkościomierz, obrotomierz albo złe liczył przydało by się jakby ktoś to pięknie opisał...
POMÓŻCIE!
Motocykl: Yamaha DT 125 R Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Posty: 553 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2009-09-29, 19:58
Od spodu zegarow jest cos w stylu drucikow, ktore trzymaja klosze. Trzeba je odgiąć i wyjąć. Nie jest to w zaden sposob polaczone z mechanizmem predkosciomierza czy obrotomierza wiec spokojnie mozesz to zrobic.
ok...tylko ja tak robilem i wyszedl mi caly predkosciomierz z obudowa...i jak sie do srodka niego dostac...??pozniej jak sciagnac stara tarcze zegarow..?zeby nieuszkodzic nic?
Motocykl: DT a jak :D
Wysłany: 2009-10-02, 15:50
nie uszkodzisz nic chyba że weźmiesz boscha i zaczniesz ciachać na ślepo
musisz zdjąć lampe, nastepnie odkręcić wszystko od spodu jak leci, a potem rozkręcić to "pudełeczko", wyjąć oryginalną tarcze i włożyć tuningową i Ci to doda 50 koni a potem zakręci itd.
_________________ DT kopci DT czadzi DT nigdy Cie nie zdradzi xD
Motocykl: Yamaha DT 125 R Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Posty: 553 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2009-10-02, 19:05
Jak bardzo jestes zdesperowany to mozesz ta uszczelke nozem zyletkowym odciac i przykleic potem na kropelke. U mnie byla luzem i przykleilem i jest git.
ja mam dt 80 to tam są jakoś poklejone i trzeba sie nadziubac zeby je rołożyc a jeszcze lepsze jest to ze pózniej trzeba wskazówke sciagnąc i dobrze założyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum