Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Motocykl: brak Pomógł: 8 razy Wiek: 19 Posty: 1161 Skąd: Siedlisko
Wysłany: 2008-08-29, 11:26 Kara za jazdę bez prawka
Otóż za jazdę motocyklem (zarejestrowanym, z OC) bez posiadania odpowiednich uprawnień grozi grzywna 500 PLN . Wiem bo mnie pałkarze zatrzymali i mi mówili o i jeszcze jak będzie wypadek w którym uczestniczymy, to zawsze my (jako osoba bez prawka) jesteśmy winnym
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
tak ma sie 500zł mandatu ale jak jedziesz motorowerem i masz ukończone 17 lat
mnie zatrzymali niemiałem karty motorowerowej i niemiałem ukończone 17 lat i sprawa w sądzie otóż za pierwszy raz nikt nigdy nic niema ja potem wjechałem w tył samochodu i znowu bez karty motorowerem i znów śad teraz odroczyli mi prawo jazdy na 3 lata hehe ale gdy niebęde miał żednej sprawy nastepnej w przeciągu do 18 to moge napisac wniosek o uchylenie wyroku pozdro .
No tak jak pisze Przemu z tym skokiem w bok u mnie wszyscy tak robią co jeżdżą na jakimś większym moto, nawet się nie oglądają widzą że chcą ich zatrzymać oni redukcja w pole i tyle ich widzieli, jeszcze nie słyszałem żeby po takiej akcji policji zechciało się ruszać za nimi.
Motocykl: Yamaha DT 125 RN Pomógł: 5 razy Posty: 212 Skąd: Góra
Wysłany: 2009-03-10, 20:27
Tak jak masz prawko na obojętnie jaką kategorię (niekoniecznie musi być B) to wtedy mandat wynosi 300zł, a jak nie masz uprawnień do kierowania na nic to mandat 500zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum