Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Wydaje mi się, że jest to odpowiedni dział do tego postu.
A więc tak jak w temacie - jaki kask polecacie?
Zaczynam swą przygodę z crossami i nie wiem co wybrać.
Przeglądałem allegro i znalazłem (wydaje mi się) w miare OK kask jak dla mnie.
Kod:
Aby zobaczyć zawartość musisz się zalogować
Oczywiście nie pytam o rozmiar tylko o "stan techniczny" kasku
Motocykl: Yamaha DT 125 RN Pomógł: 5 razy Posty: 212 Skąd: Góra
Wysłany: 2009-04-25, 10:50
Ja mam właśnie taki kask MAXa i uważam że jest dobrym kaskiem. Nie jest to jakaś lipa, kask jest dobrze wykonany. Wprawdzie nie miałem żadnego wypadku na motorze ale kilka razy spadł mi z motoru i raz pprzewrócił się na bok z motorem i jakoś nic się nie stało chodzi mi o to że nie pękł tylko się trochę porysował.
Ja bym polecał coś w przedziale cenowym 200- 350,- bo droższych nie ma sensu kupować początkującym. Ja mam kask GP MOTO NAXA mi sie ogolnie podoba i nie raz w czasie przewrotki dzieki niemu nic mi sie nie stalo. Polecam
Motocykl: Yamaha DT 125 R Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Posty: 553 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2009-05-17, 01:35
Ja posiadam kask koreanskiej firmy HJC, CL-X4 Keen i jestem bardzo zadowolony. Jest bardzo wygodny i wykonany z wysokiej klasy materialow jak na ta cene.
ja mam kask MADHEAD'A ..200 zł dałem za niego i szczerze mówiąc ..kask jak kask zakładasz i jedziesz ..głupotą jest dla mnie wydawanie np. 700zł na kask ...wolałbym kupić ten za 200 a reszte przeznaczyć na paliwo
Ogólnie w temacie dowiedziałem sie juz wszystkiego i nie widze sensu by go odnawiać... a poza tym "kask jak kask" - to może kup sobie rowerowy bo tez zakładasz i jedziesz...
Przeczytałem kolejny twój post (Rękawice na DT 125) i do tego uznam ze nabijasz sobie chyba posty... Albo chcesz komuś dogryść nie wiem (nie żebym był złośliwy)
Dla tych którym nie chce sie tam wchodzić prosze cytat:
"a ja jeżdże bez i żyje ..ale coż jak ktoś ma za dużo kasy to wiadomo"
[ Komentarz dodany przez: Łyniu: 2009-07-07, 14:01 ] Zgadzam się z Tobą I prosiłbym, żeby nie poruszać kwestii czy ktoś kask potrzebuje czy nie, bo to już jego sprawa.
no ale wiesz ,, jezdze bez kasku i zyje " no tak jest dobrze dopuki jest dobrze mialem juz wypadek niezly i kask mi dupe uratowal i lepiej dla bezpieczenstwa dac z 100 200 wiecej ale bezpiecznie jezdzic
taka jest moja opinia mozecie sie nie zgadzac ale po tym wypadku dobrze wiem
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum