Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
A jak z kaskami uzywanymi?? Warto kupic kask uzywany za mniejsze pieniadze ale lepszej firmy, czy jednak slabszej ale nowy? Obawiam sie ze jak kupie uzywany to zwykla rysa okaze sie peknieciem...
Motocykl: Yamaha dt 125 r
Wysłany: 2009-10-12, 21:12
Ja mam takie pytanie, zapewne infantylne. Jednakże zaczynam dopiero przygodę z enduro i tak się zastanawiam - czym różni się kask enduro od zwyczajnego? Tzn wiem czym, tylko po co to jest? (gogle, daszek, wydłużona szczęka etc.)
masz lepsze chłodzenie lepszą widocznosc itp itd co przydfaje sie w terenie nie kupij tigerów itp. kasków kup używany dobrej firmy to tak jakbys jechał maluchem a bmw wygoda niecisnie cie nigdzie a trzyma sie jak chuj masz kanały wentylacyjne wygodny jak nie wiem co a w tanich podróbach jest nafaszerowany ze wszystkich stron styropianem i gąbkom cisnie po ryju i wogule jak ja pojezdziłemw agv i załozylem tigera to byłem w szoku jak mogłem w nim jezdzic kupuj uzyawny !!!!
[ Dodano: 2009-10-13, 14:54 ]
w drogim kasku az chce sie jezdzic stabilnosc,chłodzenie,wygoda....czego nie ma w zwykłym tiger,tornado itp.sam zobaczysz jak kupisz
[ Dodano: 2009-10-13, 14:56 ]
agv,airoh,arai,shoei,marushin,hjc,thor,wulfsport,suomy najlepsi producenci kasków na swiecie troche kosztują ale nie pożałujesz nawet stare modele są super
Motocykl: Yamaha DT 125 R Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Posty: 553 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2009-10-14, 18:11
@up: Mam kask HJC, wiec chyba Ci nie pyklo cos.
Nie ma sensu kupowac ani tigerow za 80zl itp, ani uzywanych kaskow dobrej firmy. Kask pozadnej firmy mozna kupic juz za 2 paczki a to chyba nie jest az tak duzo prawda? Nawet nizsze modele HJC, czy innej znanej marki, bija na glowe jakoscia te "skorupki" ponizej 100zl.
zgadzam sie z tobą miałem tigera to był zlany z dwóch połówek ale ja kupiłem agv gosciu miał 2 lata i na mnie jest super pisze z doswiadczenia przymierzałem kuzyna airoh tez super jeszcze innego kumpla arai super wszystkiew uzywane a jak ze wygodne i dopracowane
Motocykl: Yamaha DT 125 R Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Posty: 553 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2009-10-14, 20:51
Ale tu chodzi o to, ze nie przylegaja idealnie do ksztaltu Twojej glowy, bo wnetrze jest juz dopasowane do glowy porzedniego wlasciciela. To jest wazne.
Ja kupowałem używanego AXO co za nowego dał ponad 500zł i lezy na mnie idealnie, nawet nie musze zapinac tak sie trzyma. No chyba że gość mial taki łeb jak ja
bo ten do góry piernuiczy cos o dopasowaniu ja kupiłen tak jak pisałem agv uzywka i tez jest idealny zapinam bo paski latraja jak jade ale jak sie nie znajom to niech kupuja tigery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum