Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
Motocykl: brak
Wysłany: 2009-10-02, 20:21 Generalna przebudowa forum
Jako tako, że forum od początku prawie, że się nie zmieniło to trzeba by coś zmienić. No i chyba za ładnie też nie jest. W planach mam zrobienie całkowitego nowego wyglądu.... Osobne działy dla DT i jeden dla TDR. I może też jeden dla innych enduro ? Po tym wszystkim można by wykupić odpowiednią do tego domenę, tylko jaką ?
Co o tym myślicie ? Tak zrobić to na porządnie. Może ktoś zna się co nie co i może pomóc ?
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
Moze lepiej nie dzial dla enduro, a ogolnie dzial dla 2t. Co do wygladu to moze najlepiej bedzie znalesc kogos kto zajmuje sie grafika komputerowa? Nie mowie o wynajeciu specjalisty, ale moze ktos ma znajomego, ktory za symboliczne piwko by sie tym zajal. Proponuje jeszcze wstawic cos w stylu strony startowej, gdzie bedzie mozna dodawac newsy, edytowac profil, zobaczyc nieprzeczytane posty, itp. Jesli chodzi o domene, to proponuje nie ograniczac jej do samej yamahy dt. Jesli ma przyciagnac uzytkownikow to musi byc cos zwiazanego z enduro 2t, moze np www.enduro2t.pl. Trzeba takze zorganizowac jakas wymiane linkow z innymi stronami zeby sie rozreklamowac, no i moze jakies google ads, zeby byla z tego jakas kasa na domene.
Motocykl: aktualnie brak
Wysłany: 2009-10-03, 11:36
No mi też się wydaje że fajnie było by wstawić jakąś stronę główną i zrobić z tego wortal, a forum było by po prostu jedną z funkcji. Co do tych 2T to może by się nie ograniczać i ogólne takie forum zrobić o crossach i endurakach także tych 4T. A na forum zrobić działy typu: Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki, Aprilia i inne, a jak podkategorie to coś podobnego jak jest teraz czyli Dział techniczny, Dział ogólny itp.
[ Dodano: 2009-10-03, 13:44 ]
Czekamy oczywiście na inne pomysły i propozycje. Im więcej tym lepiej.
Ostatnio zmieniony przez chopek 2009-10-03, 11:40, w całości zmieniany 1 raz
Motocykl: Yamaha DT 125 X
Wysłany: 2009-10-08, 10:55
hmmm.... mysle ze z tym wortalem to genialny pomysl... portal zyskal by na wartosci...
moza byz robic zos w stylu ostrajazda.com np. na glownej stronie bylby nasze profile nasze zdjecia ansze filmy i inne informacje o modyfikacjach w naszych dttkach i komentarze do tego... a na forum jak to na forum
a jesli chodzi o rozszerzenie forum do innych motorkow jest to troszku glupim rozwiazaniem... bo tutaj mamy cos dla siebie i reszte walic, oczywiscie mozna zrobic maly dzial... dla INNYCH
jesli chodiz o szate graficzna strony moge podjac sie tego wyzwania...
Wysłany: 2009-10-11, 09:11
No więc, myślę, że pozostaniemy przy Yamaha DT i jakiś osobny dział do TZR i jeden do INNYCH 2T ? No i domena chyba jak to to yamahadt.net jak kiedyś było obmyślane ? Co do wortalu to ciężko będzie, bo by trzeba aktualności pisać. Czy lepiej tak jak to co wojnakrzys podał, że jak wpisze sie yamahadt.net to będzie normalna strona www i na niej jakies cos tam i linki do forum na forum.yamahadt.net ?
Co do grafiki to mi kolega złożył już propozycję, a Ty wojnakrzys też się bawisz w style do PHP Przema ? Czy interesowałaby CIę grafika na stronę główną ? Ale to by trzeba tak zrobić, żeby styl odpowiadał temu na forum i odwrotnie
Te google Adsense to już długo planuję tylko trzeba konto w banku założyć A za utrzymanie chyba też się płaci ? I nie wiem czy by nie wyszło jeszcze na minusie ?
_________________ Zanim coś napiszesz, zapoznaj się dokładnie z wcześniejszymi postami.
Wysłany: 2009-10-15, 17:32
No więc w przyszłym tygodniu powinienem zabrać się za robienie stronki. Będzie coś na wzór tego ostrajazda co dał wojnakrzys. Co do grafiki, to dam znać jak już coś będę miał. A tak w ogóle to forum chyba takie jaśniejsze co nie ? Chodzi mi o jaśniejsze barwy.
Motocykl: Yamaha DT 125 X
Wysłany: 2009-10-19, 22:34
bardzo przepraszam że jestem obecny w kratke, i jak ten cep wchodze na forum...
ale mam mozna powiedzieć duzo na głowie...
a co do tematu... t ja tylko zarzuciłem pomysła... :>
mi się ogolnie kolorystyka forum podoba...
lecz ten niebieski można by podciągnąć do takiego niebieskiego jaki ma yamaszka... ;>
myśle że jeśi ktoś siedzi w temacie grafiki tp może zarzucać propozycjami...
a jesli chodzi Łyniu omoje PHP to nie mój kierunek... ja grafike jako hobby traktuje bo co prawda poszedłem na informatyka... to grafika to nie mój kierunek
[ Dodano: 2009-10-23, 00:40 ]
Eeee...
Panowie... Powracam Do Formy Po Przestoju... Narazie prostackie LOGO... xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum