Aby korzystać z zawartości forum należy sie zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
Ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników !!!
W momencie kiedy przekrecam kluczyk ze stacyjki to lampki kontrolne zapalą sie na 1 sekunde po czym gasną (już nie mówie o self-tescie). Jak juz odpalne motorek i włacze światła mijania do tego migacz i lampe stopu to przerwnik migaczy oddaje jakis dziwny dzwięk (takie pstrykanie) i Lapma Stopu mi miga razem z migaczami (oczywiście na wolnych obrotach)
A jak dodam gazu i jest wieksze natężenie prądu to juz nie wydaje takiego dzwieku i mniej miga jet to prawie nie zauważalne.O_o
Sprawdziłem na początku czy nie ma ''Masa'' gdzieś przebicia, i nie ma. Akumulator wyciąglem sprawdziem przystawiajac żarówke 12V i nie działa. Jak myslicie co moze byc zwalone????
Motocykl: aktualnie brak Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Posty: 277 Skąd: Bytom Odrzański
Wysłany: 2009-01-28, 15:12
Może to nie wina akumulatora, tylko masz coś z ładowaniem skopane. Lepiej to sprawdź zanim zainwestujesz w nowy akumulator.
A jak chcesz kupić dobry akumulator to polecam: YUASA 12V .8.0AH YTX9 lub MotoStart 12V 10,0AH YTX12.
Tutaj masz link do sklepu:
Cholercia nie mam jeszcze miernika.... Ale jak pisałem wczeniej ze podpinałem zarowke 12V i nie świeciła... a jak mam sprawdzic czy dobre jest ładowanie aku w motorku??Pzdr
Motocykl: aktualnie brak Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Posty: 277 Skąd: Bytom Odrzański
Wysłany: 2009-01-30, 23:55
Ja tam się za dobrze nie znam trzeba by było Łynia zapytać on jak będzie to ci pewnie napisze. Mi się wydaje że powinieneś spróbować zmierzyć napięcie na akumulatorze przy włączonym silniku i powinno być około 12V - 14V. Jak tak ci pokaże to znaczy że ładuje. Możesz tak zrobić ale czy to ci da 100% gwarancji na sprawdzenie ładowania to ci nie powiem.
Witam! I co z tym ładowaniem,bo mam ten sam problem,gdzie szukać przyczyny,0 ładowania,bateria na 2 dni,tylko nie mówcie że to modół,bo załamka,ale co tam i tak Decie postawię na koła już teraz ostro śmiga w terenie.
Pozdrawiam Krzysztof
Motocykl: DT a jak :D
Wysłany: 2009-09-22, 19:25
tak bd dobry
ale według mnie to jest obojętne jaki akumulator byle by światło świeciło
a najlepiej kupuj taki jaki miales jak nie masz pewnosci jaki bd dobry
_________________ DT kopci DT czadzi DT nigdy Cie nie zdradzi xD
Ja kupiłem najtańszy żelowy taki od UPSów za 2-3 dychy bodajże 3 lata temu, hula jak byk mimo że motor raczej głównie stoi, nie ładowany ani razu, trochę gąbki żeby nie latał bo dużo mniejszy od kwasowego i ziuu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum